👉 Boards of Canada’s Vibrations - a playlist by Moz and Fredd-E 🎧

artists mentioned by Boards of Canada in their interviews

 Actions

Vi Sampler til Helvede og Tilbage

Revision as of 18:41, 4 December 2021 by Fredd-E (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


title Vi Sampler til Helvede og Tilbage
author Emil Kragh-Schwarz
publication Soundvenue
date 2005/12
issue 04 (Winter)
pages 37
Vi Sampler til Helvede og Tilbage was an interview (in Danish) by Emil Kragh-Schwarz originally published December 2005 in Soundvenue magazine Number 04 (Winter) p.37.


Original Text[edit]

This is an original text copied verbatim from the original source. Do not edit this text to correct errors or misspellings. Aside from added wikilinks, this text is exactly as it originally appeared.

Vi Sampler til Helvede og Tilbage

tekst Emil Kragh-Schwarz link www.boardsofcanada.com


Sagt i alt beskedenhed, er vi faktisk lidt stolte. Den skotske electronica-duo Boards of Canda, der er aktuelle med albummet 'The Camfire Headphase', laver, deres status taget i betragtning, ganske få interviews, og ét af de få er blevet helliget Soundvenue. At de i den grad holder tankerne for sig selv er med til at fastnagle deres ry som én af electronica-scenens mest mystiske og sagnomspundne grupper. Et ry, der imidlertid også har andre grunde.


Helt tilbage fra før det fabelagtige debutalbum 'Music Has the Right to Children' udkom i 1998, har rygterne omkring skjulte, okkulte såvel som politiske budskaber i gruppens produktioner floreret lystigt blandt fans verden over. Jeg spørger d'herrer Michael Sandison og Marcus Eoin, om man så vil få noget ud af at spille 'The Campfire Headphase' baglæns? Eoin fortæller, at de altid har indlagt beskeder i musik, titler og artwork.

Men egentlig er det mest fordi, at vi som et instrumentalt band har mulighed for at centrere et nummer omkring et emne, vi interesserer os for. Som mennesker interesserer vi os meget for politik, så den slags temaer vil altid stå os nært.
Samtidig pointerer han, at på netop 'The Campfire Headphase' er fokus fjernet fra de mørkere emner.
Vi ønskede at lave en rigtig 'melodisk spaced out acid-jam-plade' for en gangs skyld.


De mere eller mindre skjulte budskaber er imidlertid heller ikke hele årsagen til mystikken. I lang tid boede de to brødre Eoin og Sandison i et afsides liggende og for offentligheden hemmeligt kunstnerkollektiv. I det hele taget har isolation fra omverdenen og ikke mindst civilisationen været afholdt af de to skotter.

Vi sætter pris på privatlivet og roen ved livet væk fra byens baggrundsstøj,
fortæller Sandison. På spørgsmålet om, hvor inspirationen til det nye album stammer fra, forklarer han videre:
Vi isolerer os selv delvist fra især den urbane scene for at kunne lave musik, som eksisterer i sin egen stil og tidsboble.


Med de ord er det tid til at se på det vigtigste overhovedet. Det, der gør myterne mulige og interessante: Musikken. I løbet af deres karriere er udtrykket - med undtagelse af det forrige album 'Geogaddi' - ikke blevet ændret voldsomt meget, og den helt specielle 'Boards of Canada-lyd', der gør, at fans til enhver tid vil kunne spotte ét af duoens numre, hænger til stadighed ved.

Vi tager ikke udgangspunkt en i formel, men jeg tror, at når man lægger sin sjæl i en musikalsk komposition, så vil der altid være en art mental kommunikation, som fans vil genkende,
fortæller Eoin.


På den måde kan man også med god ret påstå, at ambitionen om at lave musik, som eksisterer i sin egen stil og tidsboble, lykkes hver gang. Boards of Canadas produktion er nemlig kendetegnet ved på én gang at være både banal og unik. Formlen, med semiabstrakte beats og svævende, smukke ambient flader, var de i sin tid med til at grundlægge, men op til i dag er den blevet kopieret af andre i så rigt et omfang, at det alene ved hjælp af den, er blevet vanskeligt at skille sig ud. Ikke desto mindre er det nøjagtigt, hvad de med deres mystisk dragende skønhed gør. En del af forklaringen kan ligge i måden at arbejde med lydene på.

Der er for eksempel mange steder brugt guitarer, men de er samplet til helvede og tilbage, så de ikke længere er genkendelige som guitarer,
fortæller Sandison.


Denne specielle produktionsform gør alt genkendeligt og fremmed på samme tid, og måske er det netop der, at magien opstår. Måske ligger hemmeligheden netop i, at 'måske' er det nærmeste, man kan komme. Ægte magi kan ikke forklares.


Læs anmeldelse af 'The Campfire Headphase' på side 149.


Translated text[edit]

Nuvola apps package editors.png
This article needs to be translated. If you can provide a translation, please update this article!
Scans[edit]


Highlights[edit]


External Links[edit]


References[edit]